12 April 2013
Akhbar pembangkang dan kerajaan menghebahkan Husam Musa akan tanding di Putrajaya. Ianya berbunyi seolah-olah Husam berani mengambil risiko seolah-olah dia sedia berkorban untuk mencapaikan hasrat PAS untuk sampai ke Putrajaya.

Sebenarnya slogan PAS nak ke Putrajaya itu hanya setakat nak sampai atau tanding di Putrajaya. Bukan nak ambialih kerajaan pun. Mereka hanya tanding berapa kerat kerusi dan kalau boleh pertahankan 15 kerusi pun nasib baik.


Ketika press conference, Husam akui kerusi Putrajaya amat sukar dimenangi kerana bertanding menentang Tengku Adnan yang hebat dan strategis.

Katanya lagi, Putrajaya adalah kawasan pengundi kecil, kemudahan asas baik, dan pengundi yang puashati. Amat susah mencari isu. Sebagai langkah pertama, Husam akan  berjumpa dan melawat kakitangan kerajaan untuk cari isu yang diperjuangkan.

Namun, Husam mulakan dengan menimbulkan isu tiada bendera parti di jalan protokol kerana Putrajaya adalah portal pentadbiran kerajaan. Dia turut meminta laluan dari penduduk dan pihak berkuasa untuk adakan kempen. Macam Husam dan PAS ni baik sangat!!!


Tanya kenpa dia tak buat penafian terbuka mengenai buku terhadapnya dan hanya asyik menyaman blogger.

Kakitangan awam adalah pengundi teras dan ini adalah beban yang Husam akui sebagai berat.

Apa yang Husam tak beritahu adalah jumlah pengundi Putrajaya telah meningkat lebih 100% dan dalam kakitangan kerajaan dah banyak talibarut PAS.

DIfahami PAS telah hantar ribuan pengundi haram ke Putrajaya. Pasti satu rumah ada ramai pengundi dan mereka tak kenali sesama mereka.

PAS sebenarnya dah bersedia nak menang kerusi Putrajaya. Takkan Husam bodoh sangat nak lawan kerusi yang dia pasti akan kalah macam PAS hantar Salahuddin Ayub ke Johor untuk disembelih.

Kawan Unspinners kata dia berani lari bogel untuk kata Husam mesti pertahankan DUN Salor. Tanding Parlimen Putrajaya hanya wayang kulit saja untuk dua sebab. Satu sampaikan hajat lawan di Putrajaya.

Kedua supaya dia tak perlu lawan di Kubang Kerian yang dia rasakan akan kalah tapi tak mahu kasi Salahuddin kerana mahu bunuh Salahuddin Ayub.

Betul pun ...

 Alahai ... rekod sama dengan Asri Muda? Kah kah kah ... pakar pecah tanah!!!
Semantara itu, Nik Aziz ugut akan undur kerana kecewa ada pihak yang hantar Husam ke pusat penyembelihan manusia PAS di Putrajaya. 

Apa nak ugut lagi, dulu kata nak undur sebaik Dr Mahathir undur. Tak sedar diri dah tua ke???

8 ulasan:

 1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

   Padam
 2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

  BalasPadam
 3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

  BalasPadam
 4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

  BalasPadam
 5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

   Padam
 6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

  BalasPadam

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

Google+ Followers

Pengikut